-
۷ پروژه آیندهگرایانه که ما را به سوی یک معماری تازهتر هدایت میکنند
با عبور از عصر دیجیتال و محاسبات، دنیای معماری عمیقاً تحت تأثیر چیزی قرار گرفته است که بهزعم منتقدین "سومین انقلاب صنعتی" است. این روزها، بحث ورود صنعت و ارزشهای اخلاقی به دنیای معماری داغ است و پروژههایی که از این فناوریهای جدید بهره میبرند؛ بیهوده و افراطی تلقی میشوند. از طرفی دیگر، شاهد ظهور آثاری هستیم که با اتکا به فناوریهای نو و محاسبات توانستهاند به بهبود شهر و زندگی ما کمک کنند.
در این مطلب، ۷ مورد از این نوع پروژهها را گردآوری کردیم؛ پروژههایی که از دنیای مهندسی، صنعت و هنر میآیند. هشتاد سال پیش، راهنماییهای لوکوربوزیه، ما را به سمت معماری مدرن هدایت کرد و حالا این پروژهها میخواهند باری دیگر درهای یک معماری تازهتر را به روی ما باز کنند.پروژه Hy-Fi کاری از شرکت The Living
معماران جوان برنده مسابقه سالانهMOMA PS1، دست به خلق ساختاری تحت عنوان Hy-Fi زدند. Hy-Fi، ساختاری است که از آجرهای قارچی تشکیل شده است. اگرچه قبلاً هم از این تکنولوژی در مقیاسهای کوچک استفاده شده بود اما The Living متوجه شد که میتوان این فناوری را با اصول مهندسی تلفیق و ساختاری بزرگ خلق کرد. آنها از یک نرمافزار پارامتریک برای کمینه کردن متریال استفاده کردند؛ سپس از این متریال برای خلق یک ساختار بزرگ بهره بردند.
هدف این پروژه، تست محدودیتهای طراحی پارامتریک و فرآوردههای دیجیتالی بود. دیوار Arabesque، یک دیوار سه متری است که با بیش از ۲۰۰ میلیون سطح مجزا تزئین شده است. این دیوار محصول طراحی الگوریتمی و پرینت سهبعدی میباشد. این پروژه، جلوهگر تواناییهای خارقالعاده طراحی محاسباتی است؛ پروژهای که اگرچه خیلی کاربردی نیست اما کیفیت و سطحی از جزئیات را به نمایش میگذارد که از هنر انسانی پیشی گرفتهاند. هرچند که این پروسه، یک پروژه کاملاً تجربی تلقی میشود اما الگوی گذار به سوی دنیایی است که به دلخواه و طبق سلیقه خود شخص خلق میشود.
دیوار Programmed کاری از شرکت ETH زوریخ
دیوار Programmed، دیواری است که با استفاده از بازوی روباتیک و استدلال دانشجویان در رابطه با چیدن آجرها ساخته شد. یک روبات، این استدلالها را تفسیر و یک فرم معماری خلق میکند. اگرچه بنایی حرفهای است که به مهارت بالایی نیاز دارد اما روباتها میتوانند نقش سرباز را ایفا کنند. بهجای اینکه بناها، وقت خود را صرف چیدن قسمتهای ساده کنند؛ بهتر است بیشتر روی نواحی تمرکز کنند که به هنر و دقت زیادی نیاز دارد و روبات از پس آن برنمیآید.
پاویون Labrys Frisae کاری از THEVERYMANY
بزرگترین مزیت رشد محاسبات، امکان خلق ساختارهای مهندسی پیچیدهای است که با استفاده از روشهای آنالوگی پیشین امکانپذیر نبود. پاویون Labrys Frisae برای Miami Art Basel ساخته شد. تیم طراحی با استفاده از یک نرمافزار، نحوه ساخت یک ساختار self-suportting با ورقههای نازک را محاسبه کرد. اگرچه اینگونه ساختارها، بدون شک اشکالی هیجانانگیز دارند اما احتمالاً بهترین مزیت آنها، کاهش میزان مواد مصرفی است. پاویون Labrys Frisae با استفاده از ورقههای آلومینیومی با ضخامت یک میلیمتر ساخته شده است.
سونا Grotto کاری از شرکت Partisans
سونا Grotto، کاری از شرکت تورنتویی Partisans است که خطوط بین هنرهای سنتی و شیوههای دیجیتالی را محو کرده است. این سونا در ساحل دریاچه Huron قرار دارد. فرم سیال پروژه ناشی از ترکیب مدلهای دستی و دیجیتالی و برش CNC است. علیرغم کاربرد گسترده متدهای دیجیتالی، گروهPartisans، ترکیبی از طراحیهای آنالوگی و دیجیتالی را به نمایش گذاشتهاند.
خزه ولتاییک کاری از موسسه معماری پیشرفته کاتالونیا
در این پروژه با استفاده از بیو ولتاییک ها، الکترونهای آزاد ناشی از رشد خزهها را کنترل میکنند؛ سپس با یک سیستم مدولار خزهها را تشویق به رشد میکنند. خزه، جز معدود گیاهانی است که برای فضاهای شهری ایده آل هستند. به هرحال، یک دیوار پوشیده شده از گیاه میتواند مزایای زیادی داشته باشد از جنبه زیبایی گرفته تا کمک به حل مسائل زیستمحیطی.
آجرهای Eco-BLAK کاری از پژوهشگاه MIT
اگرچه اغلب تکنولوژیهای پیشرفته را با ظاهری افراطی در معماری میبینیم اما گاهی میتوانیم قویترین اثر این فناوریها را در زمینهای خاکی پیدا کنیم. محققان MIT با استفاده از خاکستر، فرآورده جانبی حاصل از سوخت منابع ارزان انرژی، آجرهایی تولید کردهاند که همزمان دو موضوع مهم را تحتالشعاع قرار میدهند؛ اول اینکه مشکل زمینهای پر از خاکستر، فضاهایی که به دفن این زباله اختصاص دارند را حل میکند و دوم میزان تلفات ناشی از پخت آجر در کوره را کاهش میدهد. اگرچه این محصول ساده و بیتکلف است اما نتیجه سالها تحقیق در زمینه مواد و شیمی میباشد؛ محصولی که میتواند اثرات اکولوژیکی گستردهای داشته باشد.
نظرات