گزارش

  • گروه اداپت و پروژه فبریکیت (FABRICKATE)

    گروه اداپت توسط تعدادی از معماران جوان و دانشجویان معماری با هدف فعالیت های پژوهشی و نوین در معماری و ساخت شکل گرفت. قریب به اتفاق اعضای این گروه تجربه شرکت در ورکشاپ های معماری رایانشی و ساخت دیجیتال زیر نظر اساتید بزرگ این حوزه را داشته اند. همین امر موجب شکل گیری گروهی شد که بتواند به صورت مستقل و خودگردان پروژه هایی را در این زمینه آغاز و اجرا نماید. از دیگر دغدغه های این گروه در تقابل با پروژه ها انجام شده تا کنون عبور از پروتوتایپ ها و نزدیک شدن به جریان واقعی معماری و سازه است. فبریکیت اولین پروژه این گروه است که پژوهشی است بر ساخت طاق های با فرم آزاد کاملا فشاری که فرم یابی آن به صورت دیجیتال و با کمک نرم افزار انجام می گیرد. برای آشنایی بیشتر با این پروژه با مساحت همراه شوید.


  • برندگان دوسالانه معماری ونیز ۲۰۱۶

    آلخاندرو آراونا و هیئت داوری پانزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی معماری در La Biennale di Venezia، اسامی برندگان را اعلام کردند. شیر طلایی بهترین مشارکت ملی راهی اسپانیا شد. شیر طلایی به سپاس از پروژه UNFINISHED به معماران اسپانیایی Carlos Quintans و Inaqui Carnicero تعلق گرفت. هیئت داوری در تقدیر از آن‌ها گفت: کار این دو معمار نشان داده است که چگونه خلاقیت و تعهد می‌تواند بر محدودیت مصالح برتری پیدا کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با مساحت همراه شوید.


  • زاها حدید درگذشت

    زاها حدید معمار مشهور بریتانیایی به طور ناگهانی و در سن ۶۵ سالگی ( ۱۹۵۰ – ۲۰۱۶ ) درگذشت. زاها حدید معمار مطرح عراقی الاصل روز پنجشنبه ۳۱ مارچ ۲۰۱۶ و بر اثر حمله قلبی در بیمارستانی در میامی فلوریدا که در آن تحت درمان بیماری برونشیت بود درگذشت. این طراح معروف طیف وسیعی از ساختمان های تحسین برانگیز را در سراسر جهان طراحی کرد و در سال گذشته برای اولین بار به عنوان یک معمار زن موفق به دریافت مدال طلای سلطنتی RIBA شد. با توجه به درگذشت زاها حدید مساحت هفته جاری را به معرفی و بررسی زندگی و پروژه های این معمار مطرح جهان خواهد پرداخت. با مساحت همراه شوید...


  • معمار ايراني – حضور جهاني

    معمار ایرانی - حضور جهانی موضوعیست که در عین جذابیت به صورت بسیار ژرف اندیشانه و آینده نگرانه ای توسط مهندس مهدی گرامی در مراسم رونمایی شماره اختصاصی فصلنامه 2A به آن پرداخته شد. جایگاه و نقش معماری آینده با تاثیر پذیری از عواملی همچون تغييرات شديد شرايط آب و هوايي ، رشد فزاينده جمعيت جهان و نيز تغيير مناسبات سياسي ، اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي در سطح بين الملل و پيوستن عصر فن‌آوری به عصر انفجار اطلاعات ، نگرشی نوین و یکپارچه را در حوزه معماری به روی جوامع بشری باز خواهد کرد که توجه ویژه به این مبحث می تواند ضمن ترسیم رویکردی مثبت در معماری موجبات تحولاتی شگرف در این حوزه از دانش را فراهم آورد. برای آشنایی بیشتر با این رویکرد از زبان مهندس مهدی گرامی با مساحت همراه شوید.


  • آلخاندرو آراونا، برنده جایزه پریتزکر ۲۰۱۶

    آلخاندرو آراونا ( alejandro aravena ) به عنوان برنده جایزه معماری پریتزکر ۲۰۱۶ ( pritzker ) اعلام شد. این جایزه، از شروع سالی مهم برای آراونا خبر می‌دهد. همچنین، مدیریت دو سالانه معماری ونیز ۲۰۱۶ نیز به او محول شد. آراونا، چهل و یکمین برنده پریتزکر و اولین شیلیایی برنده این جایزه است. آلخاندرو، چهارمین معمار از آمریکای لاتین می‌باشد که موفق به دریافت پریتزکر شده‌ است؛ قبل از او لوئیس باراگان در سال ۱۹۸۰، اسکار نیمایر در سال ۱۹۸۸ و پائولو موندس دو روشا در سال ۲۰۰۶ از آمریکای لاتین موفق به اخذ پریتزکر شده بودند. برای آگاهی از جزئیات بیشتر با مساحت همراه شوید.


  • ۱۰ موزه برتری که در سال ۲۰۱۵ افتتاح شدند

    بدون شک، سال ۲۰۱۵، سال رونمایی از ساختمان موزه‌های مختلف بود. در سراسر جهان، طرح‌هایی که به تازگی تکمیل شده‌اند؛ مردم را دور هم جمع خواهند کرد تا به تبادل و اشاعه دانش، الهامات و ابتکارها بپردازند. از بیروت تا مسکو، نام‌های بزرگ دنیای معماری به کار گماشته شدند تا فضاهایی فرهنگی خلق کنند؛ مکان‌هایی که مردم بومی منطقه، یک ملت و مردم دنیا را به خود جذب کنند. با مساحت همراه شوید؛ نگاهی گذرا به ۱۰ مورد از برترین موزه‌هایی بیندازیم که در سال ۲۰۱۵ افتتاح شدند.


  • ناب ترین رویدادهای معماری سال ۲۰۱۵

    سال ۲۰۱۵، سال پرحادثه دیگری برای معماران در سراسر جهان، پر از بحث و جدال در بالاترین سطح خود بوده است. در این جا نگاهی به برخی از بزرگترین و قابل توجه ترین ساخته های معماران در ۱۲ ماه گذشته می اندازیم. با ماهمراه باشید تا از شگفت انگیزترین، مبهم ترین و یا ساده ترین ساخته هایی که در سال ۲۰۱۵ ظهور کرده اند؛ دیدن کنید.


  • برندگان جایزه معماری AZ 2015

    ستاره‌های دنیای معماری و جامعه طراحی از کانادا، آمریکا، دانمارک و... برای معرفی برندگان جایزه AZ 2015 در تورنتو جمع شدند. هر ۱۹ برنده مسابقه، از پروژه ساخت‌وسازهای باشکوه و مقرون‌به‌صرفه در فرانسه تا تولید سرامیک با تلویزیون و مانیتور کامپیوترهای قدیمی، همگی صحنه‌ای از نوآوری هستند. طی مراسم معرفی برنده‌ها، تعدادی از آن‌ها برای دریافت تندیس طراحی شده توسط کریم رشید، روی سن رفتند؛ بعضی از آن‌ها برای شرکت در مراسم از نقاط دوری مانند دانمارک، دبی و... آمده بودند. البته تمامی ۶۶ فینالیست برگزیده توسط مردم, مورد تشویق قرار گرفتند. همه طرح‌های ارائه شده توسط معمارها، طراحان، شرکت‌ها، تولیدکننده‌ها و دانشجویان معماری، یک تصویر کلی از دنیای معماری و طراحی بود. هیئت داوری متشکل از یک گروه خبره مانند Winka Dubbeldem (وینکا دابلدام) از نیویورک، Brendan MacFarlane (برندان مکفارلین) از فرانسه،  Anwar Mechayech (انوار مکهایک) از کانادا، Janet Rozenberg (جانت رزنبرگ) از کانادا و Philippe Malouin (فیلیپه مالوین) از انگلستان بود. در ماه مارس، طی نشستی در هتل Thampson (تامپسون) تورنتو از بین ۷۲۹ طرح مختلف، ۶۶ طرح برای ورود به مرحله نهایی انتخاب شد که حالا از بین آن‌ها، ۱۹ طرح به عنوان برنده اعلام شدند.برای مشاهده ی طرح های برنده با مساحت همراه شوید.